Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti využití aromatických bylin při výrobě bílých klobás
Havlíková, Michaela ; Skoumalová, Petra (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat senzorické vlastnosti bílých klobás s přídavkem různých druhů aromatických bylin v různých koncentracích. Byly vybrány bazalka, tymián a levandule. Dalším cílem bylo posoudit mikrobiální aktivitu zvolených bylin. V teoretické části je popsána česká legislativa, která kontroluje výrobu a složení bílých klobás, charakteristika surovin, které jsou při výrobě bílých klobás používány a také technologický postup výroby. Teoretická část se dále věnuje teorii senzorické analýzy a mikrobiologického stanovení antimikrobiálních vlastností použitých bylin. V experimentální části je popsána příprava vzorků, provedení senzorické analýzy a mikrobiologického testu. Při senzorické analýze hodnotitelé posuzovali různé vlastnosti předložených vzorků, tak že porovnávali pouze různé koncentrace jedné byliny mezi sebou. Nakonec následoval pořadový test pro srovnání jedné koncentrace všech bylin vůči sobě. Pro mikrobiální test byly připraveny vodné a organické extrakty bylin a v nich byly následně změřeny hodnoty absorbancí na mikrotitrační destičce.
Možnosti využití aromatických bylin při výrobě bílých klobás
Havlíková, Michaela ; Skoumalová, Petra (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat senzorické vlastnosti bílých klobás s přídavkem různých druhů aromatických bylin v různých koncentracích. Byly vybrány bazalka, tymián a levandule. Dalším cílem bylo posoudit mikrobiální aktivitu zvolených bylin. V teoretické části je popsána česká legislativa, která kontroluje výrobu a složení bílých klobás, charakteristika surovin, které jsou při výrobě bílých klobás používány a také technologický postup výroby. Teoretická část se dále věnuje teorii senzorické analýzy a mikrobiologického stanovení antimikrobiálních vlastností použitých bylin. V experimentální části je popsána příprava vzorků, provedení senzorické analýzy a mikrobiologického testu. Při senzorické analýze hodnotitelé posuzovali různé vlastnosti předložených vzorků, tak že porovnávali pouze různé koncentrace jedné byliny mezi sebou. Nakonec následoval pořadový test pro srovnání jedné koncentrace všech bylin vůči sobě. Pro mikrobiální test byly připraveny vodné a organické extrakty bylin a v nich byly následně změřeny hodnoty absorbancí na mikrotitrační destičce.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.